Någon gång ibland kan det vara trevligt att gå ut och äta på restaurang. Det spelar ingen roll om det är en lunch eller middag som äts. Gott sällskap och god mat får man sällan nog av. Här tar vi upp några olika typer av restauranger.

Snabbmatsrestauranger

En mycket vanlig restaurangtyp i dag är snabbmatsrestauranger. Nästan alla städer, både stora och små har någon typ av snabbmat att erbjuda besökare och fastboende. Snabbmat kan vara allt från sallader till hamburgare, kebab och pizza. Gemensamt för nästan all snabbmat är att den tillagas snabbt på restaurangen och maten innehåller i regel en hel del fett och kolhydrater.

Sushibarer

På en sushibar serveras sushi, och en del andra japanska maträtter. Man kan beställa flera bitar sushi, olika små soppor och det brukar finnas en hel del alternativ att välja mellan. I dag finns både sushi med fisk, med omelett och med olika vegetariska alternativ.

Finrestauranger

En finrestaurang är en restaurang som serverar lite finare mat, oftast också dyrare sådan. Det kan vara entrecóte, wagyu-biff och andra delikatesser såsom sniglar, dyra ostar och kallskuret. Det här är ofta sådana restauranger som passar bra för finare middagar, för företagsmöten och liknande. Mycket av maten är anpassad just för vuxna smaklökar och det brukar inte uppskattas att man tar med sig livliga och skrikande barn till de här restaurangerna. Här är syftet att njuta av maten och det goda sällskapet.

Restauranger med buffé

Det finns också restauranger som serverar buffé i stort sett dygnet runt. Här får man själv ta till sig av den mat man vill ha. Beroende på tema kan buffén innehålla flera olika saker. Serverar restaurangen husmanskost kan det finnas köttbullar, korv, potatismos, pasta, olika såser och mycket annat att välja mellan. På buffé finns det något för alla och man får i regel äta hur mycket man vill.