Catering är när man beställer mat och hämtar den till en viss plats, eller när maten rent av levereras till en viss plats på ett bestämt datum. Här får du läsa mer om vilka fördelar catering erbjuder.

Alltid fräsch mat

När man beställer catering från ett seriöst företag eller en restaurang vet man att maten som ska serveras vid eventet alltid är fräsch. Den görs i ordning samma dag eller dagen innan. Det betyder att man alltid kan känna sig säker på att deltagarna håller sig friska och inte drabbas av någon matförgiftning.

Slipp matlagning

En av de kanske allra största fördelarna med att beställa catering är att man slipper tänka på att laga mat. Man behöver inte fundera på maten alls utan det man behöver ha koll på är när maten ska serveras samt vad som ska beställas. Sedan är det bara att njuta av eventet. Det sparar både tid och energi. Äter man maten på papptallrikar och bara använder bestick som kan diskas i maskin slipper man dessutom stå flera timmar vid diskbänken när eventet sedan är slut.

Möjlighet att få allt serverat och klart

När man beställer catering kan man ofta få maten serverad på fat eller brickor. Det betyder att man inte heller behöver tänka på uppläggningsfat och allt vad som annars kan behövas. Om det är en stor tillställning brukar det också gå att ordna med serveringspersonal som antingen sköter om buffébord eller som serverar vid bordet till gäster som sitter ner. Det kan vara smidigt och skönt för den eller de som organiserar eventet eller festen.

Catering med något för alla

När det gäller catering är valmöjligheterna stora och man kan i regel beställa mat som passar alla. Glutenfritt, laktosfritt och vegetariskt brukar inte vara något problem. Om någon gäst är allergisk mot till exempel nötter, skaldjur eller liknande kan det också ordnas alternativrätter om man anger det vid beställning.